Go Back  AudiWorld Forums > Technical Discussion > Engines > 2.7T V6 Discussion
Reload this Page >

Positive cable and battery terminal getting hot on 2.7t

Positive cable and battery terminal getting hot on 2.7t

 
Old 11-20-2014, 05:11 AM
  #1  
AudiWorld Newcomer
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Positive cable and battery terminal getting hot on 2.7t

I have a 2004 a6 2.7t with 140k miles, I don't currently drive it but I start it up and run it to keep it going. Recently I've noticed that the positive battery terminal and cable heats up while the car is running. Doesn't seem to happen except when the engine is running, then it heats up. This happens even with all the extra components off (lights, radio, etc.) I just replaced the battery but it didn't change anything, still gets hot while engine is running. Any suggestions on what I should check to fix the problem?
nightdancer420 is offline  
Old 11-20-2014, 04:43 PM
  #2  
AudiWorld Senior Member
 
haggisuk's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: UK
Posts: 617
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

The first thing you might want to do is show a little patience, secondly a little forum etiquette. Don't go hijacking others threads because you feel that your post has not been answered immediately.

As for your problem with the battery cable, check the obvious things like is the battery terminal clean and secure.

Check the cable for resistance from the battery to the next connection it should be practically 0 ohms

Have you had the health of the battery checked?
haggisuk is offline  
Old 02-11-2015, 02:42 PM
  #3  
Audiworld Junior Member
 
Moncho's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 21
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I would get a hold of an amp meter from a local auto parts store and see if there's excess current detected. Compare with another like vehicle, that would give you an indication of what's normal current drain. If so, determining the source may be a bit tricky. Someone else here may chime in on that. If current isn't the issue it may just be engine compartment heat soak.
Moncho is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Chrisjharris
A6 / S6 (C6 Platform) Discussion
4
12-05-2017 06:04 PM
audios82
A6 / S6 (C5 Platform) Discussion
4
10-25-2009 10:55 PM
gh0st
A4 (B5 Platform) Discussion
11
01-12-2009 12:21 PM
laytex
A6 / S6 (C5 Platform) Discussion
5
11-13-2008 09:41 PM
Muhammad
Audi 100 / A6 (C4 Platform)
4
08-18-2002 09:01 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Positive cable and battery terminal getting hot on 2.7t


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: