Q7 MKII Discussion Discussion forum for the Audi Q7 MKII built from 2016 -
Sponsored By:
Sponsored By:

Audi Connect_Is it Working?

 
Old 04-20-2019, 11:51 PM
  #1  
AudiWorld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 6
Default Audi Connect_Is it Working?

How can I tell is Audi Connect is working?
Elec is offline  
Old 04-21-2019, 06:33 PM
  #2  
AudiWorld Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Twin Cities, Minnesota
Posts: 396
Default

Wish I could help, but I've found this to be very confusing also.
On my smartphone I'm getting the message under myaudi: "The Audi connect infotainment services are not yet connected to the vehicle. Please enter the 8-digit PIN in the vehicle MMI: (code displayed)
This, despite the fact that I'm nearly positive that I entered the code before.
So question: What are the exact steps I need to take in order to get to the screen so I can enter the code again?
And once that's done, what are the steps needed to get the center screen to display maps from say Google Maps or Waze, as they appear on my Android smartphone?

Thank you for any help you can provide!
JBaumgart is online now  
Old 04-22-2019, 08:06 AM
  #3  
AudiWorld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 6
Default Audi Connect

I have a service appt w/Audi this Wednesday and this is on the list to address: is Audi Connect working?
Elec is offline  
Old 04-22-2019, 08:47 AM
  #4  
AudiWorld Senior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: San Diego, CA
Posts: 973
Default

You're asking a pretty vague question because Audi Connect encompasses many features. Have you looked in your manual to see what features Audi Connect offers and see if they work?
rccoleman is offline  
Old 04-24-2019, 05:27 AM
  #5  
AudiWorld Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Culpeper, VA
Posts: 66
Default

Nope. Rarely works. Depends on the position of the stars. Total rip off.
charliehereforyou is offline  
Old 04-24-2019, 05:46 AM
  #6  
AudiWorld Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 17
Default

I started a separate but related thread for this. My service (receiving remote vehicle status information) works approximately 50% of the time and when it does the oil level status information works 0% of the time. Dealership is no help. They told me it was a T-mobile issue. However, my wife has the identical vehicle, phone and cell service (we are on the same plan) and she gets remote status information reliably including oil level status. Additionally, if it was just a T-mobile issue, I should be receiving information reliably on the desktop version of the app (thru myAudi web page) - which doesn't receive data through my personal cell service.
Cattledog1 is offline  
Old 04-25-2019, 06:11 AM
  #7  
AudiWorld Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Apex, NC
Posts: 550
Default

Perhaps you have an issue with the simcard in your vehicle.
Brimstone is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Jjc23
Parts For Sale
5
03-23-2019 12:10 PM
hussain_q5
Q5/SQ5 MKI (8R) Discussion
0
03-09-2019 05:01 AM
A4agarwal
A4 (B5 Platform) Discussion
3
12-23-2000 08:36 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Audi Connect_Is it Working?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: